Ledena Lovrenška jezera

Obisk Lovrenških jezer je odlična izbira za športno-aktivni izlet v Sloveniji. Prav zaradi nedostopnosti z avtomobilom je pot do njih in narava resnično čudovita. Na poti do njih te bodo spremljali dih jemajoči razgledi, tišina in svež zrak. Med Lovrenškimi jezeri poteka lesena pot, ob kateri najdete tudi klopce, kjer se lahko odpočijete in naužijete vse lepote, ki vam jo le ta nudijo. 

Kako do njih? 

Morem priznati, da je le začetek poti tisti, ki te lahko najhitreje zmede, saj je pri hišici, kjer se prodajajo smučarske karte zgolj eden znak, ki ti ne pove kaj prav veliko. Najbližje je, da parkiraš pri hotelu Planja in nato greš proti smučišču. Če gledaš s smučiščem (torej je hiška z prodajo kart za teboj), se odpraviš levo, mimo nogometnega igrišča, kjer se razprostira travnik. Tam zagledamo oznako za Lovrenška jezera in sledimo široki poti. Nato pa samo spremljamo markacije na drevesih, opazimo še dve tabli, ki nas usmerjajo do jezer in kmalu že zagledamo razgledni stolp. 

Na izlet sva se odpravila v sredini tedna januarja in na poti nisva srečala žive duše. Pravi raj za oči so bila bela drevesa, pot pokrita z belo odejo in na vrh vsega še sonček. Seveda pa k temu sodi primerna obleka in obutev. Zaradi snega, ki je skrit v senci, je bilo vse zelo ledeoa, zato so pohodniški čevlji nuja. Bilo bi tudi pametno, da bi si za takšne in podobne izlete umislila dereze. Ampak to pustimo za drugič. 

Pot do Lovrenških jezer ti bo vzela 1 uro in 30 minut v eno smer, zato ne pozabi vode in kakšnega prigrizka. Priporočam, da si ta izlet pustiš za pomlad ali poletje, saj je zdaj januarja bilo vse globo zamrznjeno, razen če seveda želiš na jezerih drsati – potem pa kar! Čeprav je bilo čudovito videti kako narava spi, jo je še lepše videti ko se počasi zbuja. 

Uživaj! 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja