Čarobna pot med krošnjami

Slovenija je država polna gozdov in čudovite narave. Tukaj živimo ljudje, za katere ni vikenda brez sprehoda po gozdu. Ko sem slišala, da se bo, nekaterim državam, že znan projekt začel graditi tudi pri nas, sem bila navdušena. A žal kot vsakemu izmed nas ure med vikendi kar pobegnejo in načrti se prestavijo na naslednjega. Zdaj pa sem si končno vzela čas in odšla nahranit svojo dušo med visoka iglasta drevesa na Rogli. 

Zakaj je pot med krošnjami nepozabna izkušnja?

Pot je dolga 1000 m in polna zanimivih aktivnosti. Naletiš lahko na poučne postaje, ki te poučijo o rastlinah in živalih, ki bivajo le tukaj. Za najmlajše je poskrbljeno s posebnimi adrenalinskimi postajami, ki imajo ovire in preizkusijo njihovo ravnotežje. Tudi odrasli so dobrodošli preizkusiti postaje – jaz sem jih in bilo je res zabavno. Na sredini poti čaka 37 m visok stolp, ki ti nudi dih jemajoč razgled. Vidiš lahko resnično lepoto te naše majhne, v obliki kokoške, države. Gozdovi dokler le seže pogled in v ozadju gore z belimi vrhovi. Čudovito!

Vstopnica stane 10 evrov na osebo, otroška pa manj. Obstaja tudi posebna ponudba za družine. Pot je prijazna tudi invalidom, kjer ima spremljevalec prost vstop. 

Za tiste, ki se bojite višine, nič skrbeti. Čeprav si 20 m nad tlemi, te na vsaki strani varuje visoka ograja. Čez čas pozabiš, da si “malce” dvignjen nad tlemi.

Srečno! 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja