Boč – mini Triglav

Pohod na Boč je odlična izbira kaj početi na sončno nedeljo. Ni važno ali ste v formi, ker je ta pohod res za vsakega. Tisti, ki pa vam kondicije primanjkuje, pa se lahko po poti vsedete na naravno izdelane klopce in malce zadihate – verjamite mi, sprobala sem vsako možno. 

Pohod lahko začneš v Zgornjih Poljčanah, kjer je majhen parkirni prostor z oznakami s tremi različnimi potmi in traja približno 2 uri. Lahko pa se pelješ kar do Planinskega doma, od koder te čaka le 50 minutni vzpon. 

Jaz sem se odločila za pot iz Zgornjih Poljčan, saj sem želela dlje časa hoditi po gozdu, občudovati naravo in se dobro razgibati. Izbrala sem gozdno učno pot, za katero je oznaka roža velikonočica in do Planinskega doma hodiš približno 1,5 ure. Na klopci pred planinskim domom je sonček grel moj obraz, čaj moje telo in gorski zrak mojo dušo. 

Po ponovno nabrani moči je sledil še zadnji vzpon do razglednega stolpa, kjer me je pričakal čudovit razgled na vzhodno Slovenijo. 

Kar mi je v Sloveniji vedno znova všeč so pravi planinci. Po poti lahko naključno srečaš osebo, s katero se boš še na koncu skupaj povzpel na vrh. Vedno znova izveš veliko novih stvari, dobiš super nasvete in smeh, saj imajo na zalogi vedno kakšen vic ali dva. 

Torej, Boč je čudovit izlet, primeren za družine in ljudi vseh možnih starosti. Vzami dnevnik, rezerviraj nedeljo, spakiraj nahrbtnik z vodo in kakšnih sendvičem in že si na poti. 

Pozdrav s planin! 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja